آسم کودکان چیست و علائم آسم کودکان کدام است ؟
آسم به تنگ شدن و التهاب راههای هوائیگفته می شود که بدنبال تماس فرد بیماربا محرکهای محیطیاز قبیل دود سیگار،گردوخاک و آلودگی هوااتفاق می افتد. دراین بیماریفرد دچار حملات سرفه، خس خس سینه و حتی تنگی نفس می شود.
علاوه بر تماس با محرکهای محیطی ،ابتلا به سرماخوردگی نیز از علل بسیار شایع شروع علائم بیماری آسم در کودکان است.
آسم باعث اختلال در فعالیتهای روزانه ، ورزش ،حضور در مدرسه و همچنین اختلال در خواب کودکمی شود.این بیماریدر کودکاناز جملهعلل مهم مراجعه به پزشک و بستری در بیمارستان می باشد.متاسفانه بیماری آسم خوب شدنی نیست و تا سنین بالاتر ادامه می یابد ولی با درمان صحیح می توان بیماری را کنترل نموده و از تخریب ریه جلوگیری نمود.نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت این است که:
"بیماری اسم خوب شدنی نیست بلکه کنترل شدنی است "
با توجه به مقدمه فوق سوال مهم این است که آیا کودکانی که علائم فوق دارند مبتلا به آسم بوده و هرگز بهبودی نخواهند یافت؟
علائم تنفسی همانند سرفه طولانی مدت،خس خس و تنگی نفس در کودکان بر خلاف بزرگسالان گذرا بوده و اکثرا بعد از شش سالگی بهبودی کامل می یابند.بنابراینکارشناسان استفاده ازکلمه آسم را در گروه سنی کودکان مناسب نمی دانند و توصیه می نمایند که مخصوصا در کودکان کوچکتر از شش سال بجای آسم از اصطلاح حساسیت راههای هوائی استفاده شود .برای اطلاعات بیشتر در این موردبه مقاله "آیا کودک من آسم دارد؟ " مراجعه شود.
علائم آسم در کودکان چیست ؟
علائم شایع اسم در کودکان عبارتند از:
سائر علائم اسم در کودکان شامل موارد زیر است :
بی خوابی شبانه بدنبال حملات سرفه شدید و یا تنگی نفس تشدید سرفه و خس خس سینه بدنبال ابتلا به سرماخوردگی طولانی شدن بیماری سرما خوردگی(معمولا بیشتر از دو هفته) محدود شدن بازی و فعالیتهای ورزشی بعلت تنگی تنفس ایجاد حالت تهوع و استفراغ در زمان حملات سرفه خروج ترشحات و سفید رنگ، شفاف و چسبناکاز ریه بدنبال سرفه تشدید سرفه و یا خس خس سینه بدنبال فعالیت، ورزش ،خنده و گریه تشدید سرفه بدنبال تماس با دود سیگار ،قلیان و یا اسپندعلائم آسم و به عبارت بهتر حساسیت راههای هوائی از کودکی به کودکی دیگر می تواند متفاوت باشد. در طی زمان نیز ممکن است این علائم بهتر و یا بدتر شود. خس خس سینه در زمان بازدم شایعترین علامت آسم است ولی سرفه مزمن و طول کشیده نیز می تواند تنها علامت این بیماری در کودکان باشد.
آدرس مطب : تهران ، انتهای غربی بلوار کشاورز ، خیابان قریب ، تقاطع قریب و فرصت ، سمت چپ ، پلاک 81، ط 1، واحد 2
تلفن : 66124221 - 021